Uitstapje Beekse Bergen

Eindelijk, na maanden voorbereiding, het  uitstapje met cliënten van De Valk BG.
Dankzij de Vrienden van Valkenhof konden we met zijn allen een dagje naar de Beekse Bergen. Eén op één, fantastisch!!! Deze dag er helemaal zijn voor onze cliënten.
Om 10.00 uur vertrokken we met de bus naar Hilvarenbeek, waar we gestart zijn met de bus-safari.
De dieren hebben ons uitbundig verwelkomd, vooral de giraffen die met een hele groep om de bus heen stonden. Vele kusjes hebben ze uitgedeeld, de ramen van de bus zaten er vol mee.
Na de safari met zijn allen gepicknickt, voor vertrek hadden we voor iedereen een picknicktasje gemaakt. Dit zag er op zich al prachtig uit.
Na de picknick moesten we in een sprint door de wandelsafari om op tijd bij onze boottocht te zijn.  De bus mocht namelijk niet overal komen in het park dus hadden we ook een onderdeel Meer Bewegen voor Ouderen (en Jongeren) in het programma zitten.
Na de boottocht een heerlijk warm bakje koffie met iets lekkers in het safarirestaurant. Dat was genieten.

De tijd vloog voorbij, en 16.00 uur gingen we weer richting Taxandria, met nog een leuk souvenir (aapje) voor alle bewoners. Iedereen was daar erg mee verguld.
Terug op Taxandria een heel warm welkom in de tot restaurant “De Gelukkige Olifant” omgetoverde Jagthoorn. We hebben samen met familie genoten van een heerlijk diner met een hele fijne service. Dank aan de vrijwilligers en aan de koks.
Iedereen heeft genoten van deze dag, het enige minpuntje was de enorme kou, ondanks dat iedereen goed ingepakt was.
Ondanks deze koudste dag (sinds 1901) was deze dag  voor iedereen hartverwarmend.
We hebben kunnen genieten van elke emotie, reactie, de rust van onze bewoners dankzij het 1 op 1 aanwezig zijn.
Eindelijk een dag waarop je uit kan voeren, waarvoor je voor de zorg hebt gekozen en waarin we de kernwaarden van Valkenhof voor 100% konden uitvoeren.
Heel veel dank aan iedereen, die op welke manier dan ook, heeft bijgedragen aan het welslagen van deze dag. Maar bovenal, de Vrienden van Valkenhof bedankt: het was echt tof!

namens Bewoners en team de Valk BG,
Antoinette Schuurmans, zorgcoördinator Valk BG

Dineren in stijl na uitstapje Beekse Bergen

<< Ga terug naar de vorige pagina